Tips voor het perfecte buurtfeest

Ga je binnenkort een buurtfeest organiseren? Dan is het natuurlijk belangrijk dat alles goed geregeld is. Om daarvoor te zorgen hebben we hieronder een aantal tips opgesomd. Daarnaast raden we je ook aan om de checklist op deze pagina te gebruiken. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

 

Eten & drinken voor het buurtfeest

Het is belangrijk dat men voorzien is in eten en drinken. Een leuke en makkelijke optie voor het hoofdgerecht is bijvoorbeeld een barbecue. Maar denk hierbij niet alleen aan het hoofdgerecht, maar eventueel ook snacks zoals een popcorn/nacho machine of een ijscokar.

Dit geeft een extra dimensie aan je buurtfeest en is voor een kleine prijs te huren. En wist je dat je ook servies kan huren? Dit is vaak niet veel duurder dan wegwerpservies, maar is een stuk fijner en ook nog eens milieubewust.

 

Vermaak op het buurtfeest

 

Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is het vermaak, zowel voor jong als oud. Dit kan groots, door bijvoorbeeld een springkussen te huren. Maar een sjoelbak of dartbord zorgt ook al voor extra sfeer.

Op deze manier komt het buurtfeest makkelijk op gang, en je kunt hiermee je buurtgenoten stimuleren om te komen. Je kunt eventueel ook competities houden met kleine prijzen.

 

De locatie van het buurtfeest

 

Last but not least, zorg ervoor dat het buurtfeest op de juiste plek wordt gegeven. Waarschijnlijk heb je al een plek op het oog, maar het is wel belangrijk om jezelf een paar vragen te stellen over deze locatie. Is er genoeg ruimte? Is het veilig?

En omdat het weer in Nederland net zo onvoorspelbaar is als Ajax – Tottenham , is het ook belangrijk dat er genoeg overdekte ruimte is. Om hiervoor te zorgen kun je partytenten huren, die zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten.

Plan je je buurtfeest in een wat koudere periode? Overweeg dan om heaters te huren. Zo kan het feest tot in de late uurtjes doorgaan zonder dat men naar huis wil vanwege de kou.

 

Als je deze tips opvolgt wordt jouw buurtfeest zeker een succes, en kom je er alsnog niet uit? Dan raden we aan om de checklist uit de eerste alinea erbij te pakken!

Tips voor het perfecte buurtfeest