U heeft een boot aangeschaft, wat nu?

Naast het stallen en winterklaar maken van uw boot vereist niet alleen uw boot aandacht. Bij het aanschaffen van een buitenboordmotor komt ook nog het een en ander kijken. Welke verschillende keuzes zijn er uit motoren? Welk model matched bij uw boot? Wanneer is de motor toe aan onderhoud? En waar vind u professioneel advies? Dit zijn onderwerpen die u goed moet overwegen voordat u een motor aanschaft voor uw boot.

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Weet u niet welke keuze u moet maken omdat het assortiment enorm breed is? Er is er altijd een model dat volledig bij uw wensen aansluit. Er zijn 2 belangrijke soorten namelijk: Een verbrandingsmotor of een elektrische buitenboordmotor. Voor een kleine lichte boot is veel minder PK nodig dan voor grote zwaardere boten. En bij het kiezen tussen een kort en langstaart buitenboordmotor is de hoogte van de motor van cruciaal belang bij een juiste afstemming van boot en motor. Als u opzoek bent naar een zeer duurzame, onderhoudsvriendelijke en robuuste motor, dan is daar ook een ruim aanbod aan. Laat u in ieder geval goed voorlichten door de leverancier van de motor. Een deskundig advies is veel meer waard dan een kleine besparing.

Is uw buitenboordmotor toe aan reparatie of onderhoud?

Voorkom dure reparaties zodat de motor zijn waarde goed behoud. Dit is cruciaal voor de levensduur van de motor. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is daarom van groot belang. Wat komt er kijken als het gaat om onderhoud buitenboordmotor? Bij een kleine onderhoudsbeurt word de aandrijving gecontroleerd, reiniging van de ontsteking, motorolie vervangen, staartstukolie vervangen en er word een controle uitgevoerd betreft de impeller. Bij een grote onderhoudsbeurt worden daarnaast ook nog de bougies vervangen, propeller demonteert en draaiende onderdelen gereinigd.


Wilt u een professionele onderhoudsbeurt voor uw motor?

Goede onderhoud verlengt de levensduur van uw buitenboordmotor en verkleint aanzienlijk de kans op problemen tijdens het varen. Voor een professionele onderhoudsbeurt is het advies om uw buitenboordmotor eens in de 3 jaar van een grote onderhoudsbeurt te voorzien. En een kleine onderhoudsbeurt word om het jaar geadviseerd. Er zijn genoeg hooggekwalificeerde gespecialiseerde monteurs die uw verder kunnen helpen bij de juiste keuzes voor de onderhoud aan uw boot.

U heeft een boot aangeschaft, wat nu?