Unieke grafmonumenten

Wanneer er een dierbare in je omgeving overlijdt, is dit vaak zeer ingrijpend. De meeste mensen vinden deze periode zwaar en heftig. Naast dat je het verdriet aan het verwerken bent, moet er ook van alles geregeld worden. Denk aan de uitvaart, zaken met de notaris en natuurlijk het grafmonument. Nu is het zo dat een mooie uitvaart en een mooi monument uiteindelijk goed kunnen helpen bij de verwerking van het verdriet. Het is daarom toch belangrijk, ook al staat het hoofd er totaal niet naar, hier gepaste aandacht aan te besteden.

Soorten grafmonumenten

Er zijn veel verschillende soorten grafmonumenten waar voor kan worden gekozen. Denk aan een mooie liggende steen, een staande grafzerk of een grafsteen in een bepaalde vorm. Denk aan de vorm van een voetbalschoen voor een persoon die erg van voetbal hield. Daarnaast kan er ook gekozen worden uit verschillende soorten steen. Denk bijvoorbeeld aan graniet of marmer. Een grafmonument kan altijd zo gemaakt worden, dat het goed past bij de overledene. Zo krijg je een echt uniek monument.

Graveren of zandstralen: ga voor een gepersonaliseerd grafmonument

Ook is het natuurlijk mogelijk om teksten op het monument te laten graveren. Naast de naam van de overledene kun je bijvoorbeeld kiezen voor een unieke tekst. Een tekst die kenmerkend is voor de overledene. Hierbij kun je dan kiezen voor verschillende technieken. Zo kan er gegraveerd worden met zandstralen of bijvoorbeeld met een laser.

Werk altijd samen met een professional op het gebied van grafmonumenten

Het maken van een grafmonument voor een dierbare is iets zeer persoonlijks. Iets waar je natuurlijk als betrokkene invloed op wilt hebben. Het is daarom altijd goed om in contact te komen met een expert. Een expert die goed luistert naar jouw wensen, en ervoor zorgt dat deze wensen worden verwerkt in het proces.

Unieke grafmonumenten