Vergroot de vraag van versproducten

Koolstofdioxide staat bekend als het belangrijkste gassoort die bij het verpakken onder beschermde atmosfeer komt kijken. Deze gassoort verlaagd namelijk de pH-waarde van he product. Dit wordt gerealiseerd door goed door te dringen in de biologische membranen. Hierdoor kan koolstofdioxide de functie en doorlaatbaarheid van jouw product veranderen. Door het oplossen van de koolstofdioxide is er een kans dat er een schijnvacuümeffect op kan treden. Een ander gassoort dat gebruikt kan worden bij gas verpakken is zuurstof. Dit zorgt ervoor dat het gesneden vlees zijn natuurlijke kleur behoudt. Stikstof wordt gebruikt als een vervangend gassoort voor zuurstof. Stikstof wordt ingezet om oxidatie en het schijnvacuümeffect te voorkomen. Door een van deze stoffen in te zetten bij de verpakking van uw product, kan de conversie aanzienlijk stijgen. Het oog wil wat het oog ziet, hiermee bedoelen we dat mensen vaak kopen op basis van hoe het product eruit ziet. Als het product er een tijd lang heel aantrekkelijk uitziet dan zullen meer mensen dit product gaan kopen.

Waarom verpakken onder beschermende atmosfeer?

Het bederf van versproducten vindt plaats onder invloed van zuurstof, maar ook van de temperatuur, vocht, hygiëne, het licht en de versheid van het product. Bij de producten die worden verpakt onder beschermende atmosfeer zal de omgevingslucht en zuurstof vervangen door een gasmengel om de houdbaarheid te verlengen.

Geniet van de vele voordelen

Het verpakken onder beschermende atmosfeer brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt het er onder andere voor dat afzetverhoging gerealiseerd kan worden, doordat jij als fabrikant beter kunt voldoen aan de groeiende vraag naar verse en op natuurlijke wijze geconserveerde producten. Tevens zijn de producten langer houdbaar zonder chemische middelen of invriezen, dit maakt het product veel natuurlijker. De houdbaarheid in de distributieketen zal ook verlengd kunnen worden met dagen of zelfs weken. Ten slotte zullen de smaak en de aantrekkelijkheid van de voedingsmiddelen aanzienlijk langer in tact blijven.

Vergroot de vraag van versproducten