Hoe kan ik scoren met de verpakking van mijn product? Je leest het in deze blog!

Je hebt een product op de markt gebracht die zich onderscheidt van de rest van de markt. De bestellingen blijven binnen komen en je wil natuurlijk dat alle producten leuk verpakt zijn en snel bezorgd worden. Maar hoe veel leuker is het wel niet voor je klanten als ze een op maat gemaakte verpakking ontvangen die perfect aansluit bij jouw product? Lees in deze blog hoe jij je kan onderscheiden met een originele verpakking.

Waarom moet ik kiezen voor custom made verpakking?

Er zijn talloze redenen waarom custom made verpakkingen van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw product. Vaak zijn producten verpakt in standaard kartonnen dozen of plastic tasjes. Het springt nou niet bepaald in het oog en het is niet altijd even duidelijk bij welk product een verpakking hoort. Denk daarom eens aan een op maat gemaakte verpakking. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een duurzame verpakking in een opvallende kleur met een leuke bedrukking. Zo zal een klant zich altijd herinneren dat een product zo leuk verpakt was toen ze het ontvingen. Mensen onthouden vaak meer wanneer iets opvalt of als het anders is. Door je verpakking dus origineel en uniek te maken, zullen mensen jouw product niet snel vergeten. Custom made verpakkingen kun je laten maken in allerlei soorten en maten. Dit kan verschillen van luxe hoezen tot kartonnen dozen of van een organisch katoenen draagtas tot plastic verpakking.

Duurzaam verpakken

Een andere stijgende trend is het duurzaam verpakken. De aandacht voor het milieu wordt steeds groter en steeds vaker willen mensen dan ook hun steentje bijdragen. Een van de manieren waarop dit kan is door te kiezen voor duurzame verpakkingen. Duurzame verpakkingen worden gemaakt op een manier waarbij een minimale hoeveelheid aan grondstoffen nodig is. Deze verpakkingen bestaan uit herbruikbare of natuurlijke materialen. Bij deze materialen was de belasting op het milieu beperkt. Deze verpakkingen worden op dusdanige wijze ontworpen dat ze ook langer mee kunnen dan normale verpakkingen. Kies bijvoorbeeld voor duurzaam LDPE of organisch katoen in plaats van een plastic tas. Laat jouw groene hart spreken en draag een steentje bij aan het milieu.

 

Hoe kan ik scoren met de verpakking van mijn product? Je leest het in deze blog!