Verschillende effectieve manieren om tongbeslag tegen te gaan

Ben je op zoek naar een geschikt middel om de witte aanslag op de tong tegen te gaan en te voorkomen in de toekomst? Dan kun je daarvoor kiezen uit diverse producten zoals een speciale borstel met gel, tongdruppels of mondwater dat daarvoor ontwikkeld is. Zo is er voor iedereen wel een product te kiezen dat bij hem of haar past. Als je het moeilijk vindt zelf te kiezen vraag dan altijd om meer informatie zodat je zeker weet dat je het juiste koopt.

Ga de bacteriën op de juiste manier te lijf

Een slecht gereinigde tong kan veel mondproblemen veroorzaken. Zo is in wel 90% van de gevallen van een slechte adem de tong de boosdoener. Dit komt doordat er restjes op blijven zitten van bijvoorbeeld eten en drinken. Dit zijn ideale plekken voor bacteriën om zich te nestelen en dat zal dan ook snel gebeuren. En juist deze bacteriën zorgen voor een slechte adem of een vieze smaak in de mond. Zaak dus om je tong goed schoon te houden om problemen te voorkomen.

Reinig je tong op een milde manier

Je tong goed reinigen zodat deze fris aanvoelt en je algehele mondgezondheid ook verbeterd wordt kun je prima doen met de OraBrush. Hierin zijn al veel mensen je voorgegaan dus het is zeker wel een goed product. Met de OraBrush haal je alle bacteriën van je tong, zelfs degene die tussen het slijmvlies zitten en waar je normaal gesproken maar moeilijk bij kunt. Het slijmvlies van de tong is teer, net als het mondweefsel dus het is zaak dat je dit reinigt op een milde manier.

Zachte haren zorgen voor een goed effect

Door de zachte haartjes van de OraBrush pak je de klus mondvriendelijk aan en stukken minder hard dan met een gewone tandenborstel. Kies er een goede gel bij je die met de borstel op je tong aanbrengt. Aan de OraBrush zit ook een tongschraper waarmee je de restjes van de gel kunt weghalen nadat deze is ingewerkt. De haartjes zijn zacht, zodat je niks beschadigt in je mond en omdat ze ook nog eens verder uit elkaar staan dan bij een gewone tandenborstel, is de OraBrush eenvoudig te reinigen onder de kraan en blijven er geen bacteriën achter op de borstel of de schraper. Zo kun je iedere behandeling weer beginnen met een schoon product.

Druppels waarin antibacteriële bestanddelen zitten

Ook met druppels voor op de tong kun je de strijd aangaan tegen tongbeslag en schadelijke bacteriën. De California Breath Powerdrops Tongue zorgen ervoor dat je tong verlost wordt van bacteriën en dat ze geen kans krijgen om zich opnieuw daar te nestelen of naar de keel te verhuizen. Daarvoor dien je natuurlijk wel je tong goed schoon te houden en regelmatig te druppelen. De druppels bevatten antibacteriële ingrediënten zoals tea tree olie, actieve zuurstof en zinkgluconaat waarmee je de strijd goed aangaat. Ze zorgen ervoor dat zelfs de meest slechte adem op de juiste manier wordt aangepakt zodat je zeker kunt zijn van een goed resultaat en je tong weer snel roze zal zijn.

Druppels zijn veilig en eenvoudig te gebruiken

De druppels pak je per twee of drie per keer maar je mag ze wel zo vaak gebruiken als je maar wilt. Ze verstoren de balans van je mond niet en zijn veilig te gebruiken. De druppels hebben als groot voordeel dat je ze kunt gebruiken maar je waar wilt, want je hebt er geen water bij nodig en het flesje stop je gewoon in je tas zodat je het altijd bij je hebt. Tijd om je adem wat frisser te maken? Neem wat druppels en je zult snel resultaat merken en de vieze smaak in je mond verdwijnt net als de slechte adem.

Pak één of meer mondproblemen tegelijk aan met mondwater

Na het tandenpoetsen willen veel mensen nog wel eens mondwater gebruiken. Dit doen ze om een nog frissere mond te krijgen. Doe jij dit ook regelmatig maar heb je toch nog wel eens last van een slechte adem of een witte aanslag op de tong? Kies dan voor Oravall mondwater om mee te spoelen want hiermee pak je beide (en nog meer) mondproblemen effectief aan. Het mondwater kun je dagelijks gebruiken want er zijn geen mogelijk schadelijke stoffen aan toegevoegd en de werking is uitgebreid getest.

Actieve zuurstof in het mondwater doet het meeste werk

Het Oravall mondwater heeft als belangrijkste ingredient actieve zuurstof. Deze zorgt ervoor dat je mond goed gehydrateerd wordt waardoor je schadelijke bacteriën op de juiste wijze bestrijdt. Deze zorgen voor de mondproblemen dus het is zaak dat je ze bij de bron aanpakt. Het mondwater heeft een frisse pepermuntsmaak die bij veel mensen goed valt en voor een directe verlichting in de mond en een frisse adem zorgt. Mondwater is prima te gebruiken in combinatie met een ander mondverzorgingsproduct zoals tandpasta, druppels of een borsteltje om je tong mee te reinigen.

Voorkom de groei van bacteriën in het neusslijm

Het ligt misschien niet direct voor de hand om neusdruppels te gebruiken bij mondproblemen zoals een slechte adem of tongbeslag maar je kunt daar wel degelijk baat bij hebben. Als je veel neusslijm aanmaakt kan dit een goede plek zijn voor schadelijke bacteriën om zich te nestelen. Daarnaast zorgt dit neusslijm ervoor dat je minder speeksel aanmaakt en je bacteriën aantrekt in de mond. Om dit te voorkomen kun je het beste neusdruppels gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn om dit soort problemen tegen te gaan.

Saline en xylitol gaan schadelijke bacteriën tegen

De TonsilFresh Nasal Sinus Drops zijn in dit geval goede druppels waarmee je de bacteriën zo aanpakt dat ze zich niet alleen niet meer nestelen in het neusslijm, maar ook niet verhuizen naar andere plekken zoals de keel en mond. Er zit saline en xylitol in om dit te bewerkstelligen. Druppelen is eenvoudig en veilig en regelmatig herhalen is aanbevolen om zo het probleem de baas te blijven.

Verschillende effectieve manieren om tongbeslag tegen te gaan