Vijf leuke restaurants in Ruurlo (Achterhoek)

De Achterhoek, wie is er niet gek op? Deze streek in het oosten van Gelderland wordt gekenmerkt door Rust, natuur, kastelen en landgoederen. Genoeg te doen dus in deze landelijke streek. In deze blog ontdekken we welke restaurants leuk zijn om te bezoeken in Ruurlo.

1- Restaurant De Keizerskroon

Restaurant De Keizerskroon is een traditioneel restaurant gevestigd tegenover de dorpskerk in het centrum van Ruurlo. Vanaf 17:00 wordt hier de dinerkaart geserveerd. Zoals je van een traditioneel restaurant in Ruurlo verwacht worden de beste vleesgerechten aangeboden, zoals kogelbiefstuk, spareribs en entrecote. Tevens kun je bij De Keizerskroon kiezen uit verschillende voorgerechten.  Naast dineren is di restaurant ook een aanrader om gezellig te lunchen!

2- Restaurant Cleopatra

Restaurant Cleopatra is een steakhouse en daarnaast een pizzeria In het centrum van Ruurlo. Waar de Keizerskroon aan de voorkant van de Dorpskerk gevestigd is, is Cleopatra aan de achterkant van dezelfde kerk gevestigd. Vanaf 16:00 (in het weekend vanaf 15:00) opent de keuken en heb je veel keuze uit uiteenlopende gerechten. Voor de liefhebbers kun je bij Cleopatra terecht voor een broodje Shoarma of Kebab.  Woon je in de omgeving en heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dit restaurant biedt de mogelijkheid om online te bestellen!

3- Restaurant Lotus

Houd je van Chinees eten? Dan moet je bij Lotus zijn! Vanaf 16:00 en in het weekend vanaf 11:30 uur kun je eten in dit bescheiden restaurant gevestigd aan de dorpsstraat. Zoals je van een Chinees restaurant verwacht biedt Lotus de mogelijkheid om je maaltijden af te halen.

4- Restaurant De Naober

Een écht Achterhoeks restaurant. Restaurant de Naober doet zijn naam eer aan. Naast uiteten kun je hier namelijk ook terecht voor een gezellig potje darten of biljart. Op de kaart vind je uiteenlopende vis en vleesgerechten waaronder de Naobers vleesschotel. Deze specialiteit is een echte aanrader. Langskomen kan vanaf elke dag met uitzondering van maandag en dinsdag.

5- Cafe-Restaurant “De Tapperij”

De tapperij in Ruurlo kenmerkt zich door gezellige sfeer en de uitgebreide menukaart. Bij De Tapperij staat gegarandeerd voor iedereen wat wils op het menu. Dit geldt niet alleen voor de dinerkaart. Naast dineren is lunchen bij De Tapperij zeer de moeite waard. Natuurlijk kun je bij De Tapperij ook uitstekend terecht als je alleen een biertje wil drinken, zoals de naam van dit cafe/restaurant doet vermoeden.

Vijf leuke restaurants in Ruurlo (Achterhoek)