Voor welke dingen kun je terecht bij een schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist is getraind om de huid te verzorgen en te behandelen als er problemen zijn. Als je bijvoorbeeld last hebt van een droge huid of veel acne, kan een behandeling erg behulpzaam zijn. Maar ook als je niet per se een probleemhuid hebt, is een afspraak bij de schoonheidsspecialist zeker aan te raden. Bij een behandeling hoort namelijk ook een massage en een diepe reiniging van de huid. Als je om de 6 weken even langsgaat, zal je huid hier ook zeker blij mee zijn. Bij de schoonheidsspecialist opleiding Hasselt leren de specialisten in spe precies hoe ze jouw huid moeten aanpakken. 

Voor elk huidtype een behandeling

Of je nu een hele droge huid hebt, of juist last hebt van een vette huid, een goed getrainde schoonheidsspecialist weet wat er te doen staat. Voor een vette huid is namelijk een dikke moisturizer juist funest. De pukkeltjes zullen de volgende dag niet te missen zijn. Dit komt doordat de rijke moisturizer en de vette huid voor verstoppingen kunnen zorgen. Een dunne, meer op gel gebaseerde moisturizer zal voor een vette huid veel beter zijn. 

Voor een droge huid heb je dus liever een rijke en voedende crème. De huid produceert zelf namelijk te weinig oliën, waardoor die goed aangevuld moeten worden. Een lichte moisturizer bestemd voor de vette huid zal niet genoeg toevoegen, en de huid wilt dit zelf compenseren en gaat juist te veel olie aanmaken. Met weer puistjes tot gevolg! De schoonheidsspecialist opleiding Antwerpen geeft alle benodigde kennis over huidtypes en behandelingen. 

Problemen en verdachte plekjes

Naast het behandelen en verzorgen van de huid, zal een schoonheidsspecialiste ook veel aandacht besteden aan vlekjes en plekjes die te zien zijn. Een verdachte moedervlek moet vanzelfsprekend zo snel mogelijk door een arts of dermatoloog bekeken worden. Omdat niet iedereen weet waar ze op moeten letten, maar ook omdat je moeilijk zelf in je eigen nek kunt kijken, zal een schoonheidsspecialist je waarschuwen wanneer er iets te zien is. 

Als je veel last hebt van acne, kun je ook een afspraak bij de schoonheidsspecialist maken. Die heeft verschillende behandelingen klaarliggen die je kunnen helpen. Een speciale reinigingszeep en moisturizer kunnen wonderen doen. Maar ook maskers en peelings hebben af en toe de oplossing in handen. Als dit soort behandelingen niet blijken te werken, is het alsnog verstandig om langs de huisarts te gaan. Wellicht is behandeling met medicatie nodig, of hebben andere factoren invloed op de huid. Hier kan een schoonheidsspecialist dan weer niet bij helpen, maar die stuurt je wel door!

Een typische behandeling bij de specialist

Ben je van plan bij de schoonheidsspecialist langs te gaan, dan kan je het volgende verwachten. Je begint natuurlijk met het reinigen van het gezicht. Voordat je in de stoel gaat zitten zal je het ook nog hebben over je huidtype en waar je zoal last van hebt. Het schoonmaken gebeurt met een zeep geschikt voor jouw huid. Als je hebt gekozen voor epileren en mee-eters verwijderen zal dit ook plaatsvinden. Daarna helpt een scrub of peeling om de dode huidcellen te verwijderen en een massage helpt je helemaal tot ontspanning te komen. Dit is een groot pluspunt om naar de schoonheidsspecialist te gaan!

Een gezichtsmasker is afgestemd op je huidtype en ook op de dingen die je wilt aanpakken in je huid, zoals fijne lijntjes of extra hydrateren. Om de behandeling af te sluiten krijg je een geschikte crème en kan je eventueel wat make-up laten aanbrengen.

Voor welke dingen kun je terecht bij een schoonheidsspecialist?