Voorkom inbreuk op je merknaam

Op het moment dat je producten en/of diensten onder een bepaalde merknaam op de markt hebt gebracht, dan wil je natuurlijk niet dat iemand anders onder dezelfde merknaam een soortgelijke of andere producten en/of diensten onder jouw merknaam gaan verkopen. Iemand anders profiteert dan op merkbekendheid dat jij hebt opgebouwd. Om je merknaam veilig te stellen en om te voorkomen dat iemand anders de merknaam kan overnemen is je merknaam registeren de beste keuze.

De betekenis van het merkenrecht

Het merkenrecht is een onderdeel van het intellectueel eigendomsrecht. Dit intellectueel eigendomsrecht is daarnaast weer onderdeel van het privaatrecht. Er zijn merken tekens die gebruikt worden om producten of diensten van elkaar te kunnen onderscheiden. Het doel van merkenrecht is merkenbescherming. Om te voorkomen dat iemand anders uw merk gaat gebruiken, is het raadzaam om uw merknaam te laten registreren, dit voorkomt eventuele vervelende gevolgen.

De rechten van de merkhouder

Wanneer het merkenrecht is geregistreerd mag iemand niet zomaar een merk ongevraagd overnemen. Het merkenrecht geeft bescherming aan het ongevraagd overnemen van een merk. Dit kan een teken, kleurencombinatie, woord- of beeldmerk of een andere uiting zijn zoals bijvoorbeeld een naam of slogan. Wanneer iemand toch gebruik maakt van een merk, is dit strafbaar. Op het moment dat je er achter komt dat iemand jouw merk overgenomen heeft, dan is het van belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Door een gespecialiseerde merkenrecht advocaat in te schakelen kun je zonder al te veel moeite ervoor zorgen dat het allemaal tot een goed einde komt. Het is verstandig om je merk te laten registeren bij een merkenbureau. Zo voorkom je dat iemand misbruik maakt van jouw merk. Mocht dit onverhoopt toch, dan heb je gegarandeerd succes wanneer iemand misbruik maakt van je merk.

 

Voorkom inbreuk op je merknaam