Waarom een levensverzekering afsluiten?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een levensverzekering af te sluiten. Door te beschikken over een levensverzekering, zorg je er voor dat je nabestaanden na jouw overlijden geld krijgen van de verzekering. Er zijn verschillende motieven voor het afsluiten van een levensverzekering. Bij veel mensen is de gedachte daarachter dat ze er op die manier zeker van zijn dat ze een waardige uitvaart zullen krijgen. Dat is vooral een fijn gevoel wanneer je weet dat je partner of kind zelf niet genoeg geld heeft om de uitvaart te betalen. Er zijn nog een aantal andere voordelen aan het afsluiten van een levensverzekering.

grafstenen

Wat houdt een levensverzekering precies in?

Door een levensverzekering af te sluiten, spreek je eigenlijk met de verzekeraar af dat die een bepaald bedrag uitkeert bij het overlijden van één of meerdere personen. Het is mogelijk om een levensverzekering af te sluiten met iemand anders als verzekerde. Degene die dan de verzekering afsluit wordt dan de verzekeringnemer genoemd. Het bedrag wordt uitgekeerd aan één of meerdere personen. Die persoon of personen worden de begunstigden genoemd.

Het is mogelijk om een levensverzekering in delen uit te laten betalen. Dit wordt vaak gedaan door mensen die bang zijn dat hun nabestaanden al het geld in één keer over de balk zullen smijten. Als het geld bestemd is voor de uitvaart van de verzekerde kun je er beter voor kiezen om het bedrag in een keer uit te laten betalen. Hierdoor is het zeker dat er genoeg geld is voor de uitvaart.

Redenen voor het afsluiten van een levensverzekering

Er zijn verschillende redenen waardoor mensen er voor kiezen om een levensverzekering af te sluiten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een levensverzekering afsluit zodat de hypotheek van je huis afgelost kan worden. Daardoor erven je nabestaanden een afbetaald huis en hebben ze geen problemen met het afbetalen van het huis. Veel mensen kiezen er ook voor om een levensverzekering af te sluiten zodat hun kinderen ervan verzekerd zijn dat ze kunnen studeren.

Door een levensverzekering af te sluiten kun je je nabestaanden een hoop gedoe en financiële problemen besparen. Door een levensverzekering op relatief jonge leeftijd af te sluiten kun je er voor zorgen dat de kosten heel laag blijven. De kosten van een levensverzekering bedragen in veel gevallen maar een aantal euro’s per maand. Als je op latere leeftijd een levensverzekering afsluit is de premie vaak vele malen hoger.

Voordelen van een levensverzekering

Een levensverzekering hebben heeft een hoop voordelen. Als jouw nabestaanden niet veel geld hebben kun je een levensverzekering afsluiten zodat je zeker weet dat ze na jouw overlijden genoeg geld hebben. Een ander voordeel van een levensverzekering is het fiscale voordeel. Om daarvan te profiteren is het belangrijk dat jouw verzekering voldoet aan de wettelijke eisen die gelden voor de fiscaal vriendelijke behandeling.

Als dit zo is kan het je onder andere voordelen opleveren op het gebied van erf-en-schenkbelasting en inkomstenbelasting. Als je niet thuis bent in de wereld van de verzekeringen kun je een verzekeringsadviseur vragen om te helpen met het uitkiezen van de beste verzekering.

 

Waarom een levensverzekering afsluiten?