Waarom Nederlanders steeds meet auto’s uit ons land halen

De titel van dit artikel zegt het al. Heb je het ook waargenomen? Er is een heuse invasie aan de gang van Nederlanders, die naar ons land komen om hier een auto te kopen en die te importeren naar hun eigen land. Wat bezielt die gekke Nederlanders? Zoals gewoonlijk zal het wel weer zuinigheid zijn. En ja dat is inderdaad gelijk de hoofdreden.

Het zit zo, in tegenstelling tot in ons land, in Nederland worden de automobilisten door regering op slechte wijze behandeld. De auto bezitter is echt een melk koe. Logisch dat niemand hier echt trek in heeft in Holland. Dus komen ze naar ons land om hier met name Franse auto’s maar ook Duitse auto merken aan te schaffen en terug te nemen naar eigen land. Natuurlijk is dit ook gunstig voor onze economie, onze autohandelaren gaan er goed op. Spijtig voor de Nederlandse collega’s die krijgen steeds moeilijk om auto’s te slijten.

Er zijn nu zelfs bedrijven opgestart in Nederland die Nederlanders helpen met hele import gebeuren. Dit proces staat hier beschreven: easyimport.nl/auto-importeren-belgie/. Wat voor belangrijk is, is natuurlijk de Car-pass, dat moeten veel Nederlanders nog leren en zeker niet vergeten wanneer zij een auto halen uit ons land.

Andere kosten waar men rekening mee dient te houden staan uitvoerig beschreven in deze URL. Met name de BPM is een ding in Nederland. Dat is zeg maar belasting op auto en motorvoertuigen voor onze noorderburen. Enfin, wat kunnen we leren van de Nederlanders? Nou waarom altijd maar in eigen land zoeken naar een auto? Kan ook best de grens overkijken voor betere opties. De Nederlanders importeren met name Duitse merken zoals Porsche en BMW ook veelvuldig in Duitsland en dit zou voor ons Belgen ook best wel eens interessant kunnen zijn. Duitse auto’s hoe je ook went of keert zijn best in eigen land.

Waarom Nederlanders steeds meet auto’s uit ons land halen