Wat doe je bij een auto ongeluk?

Helaas komt het vaak voor dat er ongelukken ontstaan met auto’s. Je zal jezelf wel een afvragen wat je kunt doen, als dit je overkomt. Het is zeker verstandig om hierbij stil te staan, stel het overkomt je. In dit artikel lees je hier meer over auto-ongelukken en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

Ongeluk met je auto

Als je een ongeluk hebt gekregen met je auto, ben je behoorlijk van slag, in welke gevallen dan ook. het is belangrijk dat je bij een ongeluk rustig blijft, zodat je de situatie tot je door kan laten dringen. Wanneer jezelf in orde blijkt te zijn, kan je gaan kijken naar hoe het met de tegen partij gaat. Je bekijkt de schade van beide partijen en overlegt samen met de tegenpartij naar wat de volgende stappen zijn. Het is natuurlijk belangrijk om een schadeformulier in te vullen en elkaar contacten uit te wisselen, zodat je dit professioneel en goed af kunt handelen. Als je beide goed verzekerd bent is er vaak niet veel aan de hand, de schade wordt gedekt door de verzekering en je hebt er zelf nog weinig zorg aan. Naar materiele schade, kun je er ook emotionele schade aan overhouden. Houdt dit in de gaten, zodat je kan ingrijpen voordat het te laat is en je er op tijd bij kunt zijn.

Arbeidsongeschikt

Het kan voor komen dat je doormiddel van een auto-ongeluk psychische schade hebt opgelopen. Het kan zelfs zo erg zijn, dat je niet meer in staat bent om te werken of je niet meer in staat bent om je volledige taak uit te voeren. Je inkomen zal hierop achteruitgaan en dat door iets wat je totaal niet zelf in de hand hebt.  Om deze kosten te composeren dient er een schadevergoeding te moeten worden ingeschakeld. Je kan ook in overleg gaan met je werkgever over wat de mogelijkheden kunne zijn.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan snel een kijkje op de website: https://www.juridischbureauletselschade.nl/aangereden-auto/

 

Wat doe je bij een auto ongeluk?