Wat kost het slopen van een huis?

Ben jij van plan om jouw, of een andere woning (gedeeltelijk) te slopen? Dan kun je het begin zelf wel, maar voor het zwaardere werk zul je waarschijnlijk een sloopbedrijf moeten inhuren. Maar hoeveel kost het laten slopen van je huis eigenlijk? Lees verder en ontdek! 

Wat moet er gesloopt worden? 

De kosten van sloopwerkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van de klus. Wil je bijvoorbeeld een draagmuur verwijderen of wil je de oude open haard eruit slopen of zelfs het hele huis slopen? Bij volledig slopen zullen alle muren, plafonds en vloeren worden verwijderd. Dit kost logischerwijs meer tijd en dus ook meer geld dan enkel een open haard slopen. 

Dus wat kost een huis slopen? 

Zoals je in de alinea hierboven hebt kunnen lezen is de kosten van een sloopproject afhankelijk van de mate waarin er gesloopt wordt. Andere factoren die van invloed zijn, zijn de materiaalkosten en eventuele speciale wensen. Het is dus moeilijk om een exact beeld van kosten te maken, omdat elke klus anders is. Een andere factor die van grote invloed is op de kosten van het slopen van je woning is de afvoer van het puin. Dit kun je zelf doen, maar dit kost veel moeite en bij de vuilstort zul je hier ook voor moeten betalen, echter kun je het sloopbedrijf ook het puin laten afvoeren. 

Welke verschillende mate van slopen zijn er mogelijk? 

In grote lijnen heb je drie verschillende maten van je huis slopen: 

Casco slopen 

Wanneer je een huis casco sloopt laat je alle buitenmuren en binnenwanden staan, maar wordt de rest allemaal gesloopt. De gemiddelde kosten van een woning casco slopen liggen rond de 20 euro per m2. 

Kleine sloopwerkzaamheden 

Kleine sloopwerkzaamheden zijn werkzaamheden zoals bijvoorbeeld een open haard slopen. 

Huis tot aan de fundering slopen 

Hierbij wordt de complete woning gesloopt, exclusief de fundering. 

Huis compleet slopen 

Hierbij wordt de complete woning gesloopt, inclusief de fundering. 

Wat kost het slopen van een huis?