Welke voordelen heeft een leaseauto?

Wil jij een auto leasen maar heb je geen idee hoe en wat? Dan leer je meer over het leasen van auto’s in dit artikel!

Leasen

Het leasen van een auto is in principe hetzelfde als het lenen van geld bij de bank. Je betaalt maandelijks een termijnbedrag voor de lease die zowel de auto, als alle andere kosten van de auto dekt. 

Het soort auto dat je rijdt mag je zelf kiezen. Wel heeft dit invloed op hoeveel je maandelijks betaalt. Dit geldt ook voor het aantal kilometers dat je wilt rijden.

Over het algemeen wordt er een verschil gemaakt tussen twee lease vormen. Dit is de private lease en de financial lease. De private lease is voor ieder die graag met de auto boodschappen wilt doen of op bezoek bij oma wilt. Met een financial lease gaat dit niet. Deze leasevorm is alleen bedoeld om van en naar werk te gaan en eventueel naar klanten te rijden.

Voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan het leasen van een auto.

Allereerst, de private lease. De private lease is een lease die vooral zijn voordeel haalt uit het feit dat je altijd in de nieuwste auto kan rijden en alle kosten van de auto onder één bedrag vallen. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over betalingen bij verschillende instanties.

De financial lease heeft echter meer voordelen. Alle belasting die over het termijnbedrag worden betaald kunnen namelijk teruggevraagd worden bij de belastingaangifte van dat kwartaal. De wegenbelasting kan je dus in principe in zijn geheel terugkrijgen. Ook kan je op al het onderhoud dat de auto nodig heeft belasting terugvragen. Verder heeft een financial lease geen invloed op eventuele hypotheek aanvragen, omdat de werkgever financieel verantwoordelijk is voor het leasen van de auto. Als werknemer heb je hier dus geen financiële last van.

Welke voordelen heeft een leaseauto?