Zadelkruk de kruk tegen rugklachten

Zadelkruk voor thuis en op uw werk!

Een zadelkruk is in veel situaties de ideale kruk. Zonder er bij na te denken zitten we zowel thuis als op ons werk veelal op een bureaustoel. Normaal gesproken is dit ook een prima zitmeubel vooral als er gekozen is voor een ergonomische bureaustoel waarbij je de zithouding kunt aanpassen. In veel gevallen is dit echter niet voldoende om hinderlijke rugpijn te voorkomen. Een zadelkruk kan uitkomst bieden.

Rugpijn door verkeerde zithouding

Rugpijn is een steeds vaker gehoorde klacht. Naast het feit dat zware werkzaamheden rugpijn kan veroorzaken komt deze lichamelijke klacht ook veelvuldig voor bij mensen die langdurig in dezelfde houding werkzaam zijn, denk bijvoorbeeld aan kappers, laboranten, baliemedewerkers of tandartsen. Door de digitalisering van de maatschappij is het niet ongebruikelijk om vele uren achtereen achter de computer te zitten. Dit zowel in huiselijke kring als op kantoor met als gevolg een grote toename van mensen met lichamelijke klachten waaronder rugpijn.

 

Iedereen voelt wel eens een pijntje en besteed hier eigenlijk niet of nauwelijks aandacht aan. Vaak gaat deze pijn vanzelf over en zijn we het weer vergeten. Mocht dit echter enkele dagen achtereen aanhouden of verergeren negeer dit dan niet en laat hier een huisarts of fysiotherapeut naar kijken. Deze deskundigen kunnen u adviseren op welke wijze u uw klachten moet bestrijden en of u aanpassingen moet doen in bijvoorbeeld de wijze waarop u in de auto of achter uw bureau zit.

 

Zadelkruk tegen rugpijn

Naast fysiotherapie en oefeningen die u thuis moet doen wordt er veelal geadviseerd om uw zithouding tijdens uw werkzaamheden te veranderen. Bij een bureaustoel hebben veel mensen al snel de neiging om in een gemakkelijke en luie houding te gaan zitten. Dit moet u absoluut zien te voorkomen. Deskundigen zullen u aanraden om in een actieve houding te gaan zitten. Dit kan door gebruik te gaan maken van een zadelkruk. Door de ergonomische zadelzitting komt u in een natuurlijke en actieve houding te zitten. Tevens kantelen uw bekken in de juiste positie waardoor doorbloeding naar de bovenbenen gegarandeerd is. Zadelkrukken zijn dus de zitmeubelen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van rugpijn.

 

Ideale werkhoogte met een zadelkruk

Actief zitten met een zadelkruk is een belangrijke stap om onnodige lichamelijke klachten te voorkomen. Het is echter ook van belang om hiernaast op de juiste hoogte te werken zodat u optimaal profiteert van dit zitmeubel. De meeste bureaus zijn tegenwoordig in hoogte te verstellen. Pas deze dan ook zodanig aan dat u op een juiste wijze gebruik maakt van uw ergonomische kruk.

 

De juiste zithoogte kunt u gemakkelijk in stellen door op de zadelkruk te gaan zitten en uw beide voeten plat op de grond te zetten. Nu verstelt u de hoogte van dit zitmeubel zodanig dat uw benen gebogen zijn in een hoek van 130 graden. Het bureaublad heeft de goede hoogte als u uw toetsenbord kunt gebruiken met uw polsen en onderarmen in een rechte lijn en horizontaal met de vloer.

 

Zadelkruk aanschaffen

Zadelkrukken zijn zowel in huiselijke omgeving als op de werkvloer het ideale hulpmiddel om rugpijn door een verkeerde zithouding te voorkomen. Schenk hier bij aanschaf dan ook genoeg aandacht aan en overtuig u zelf er van dat u de zadelkruk koopt waar u nog jarenlang plezier van kunt hebben.

 

Tabouret Benelux is een gespecialiseerd bedrijf in verrijdbare krukken en heeft een groot assortiment betaalbare zadelkrukken met en zonder rugleuning. Absolute topmodellen met twee jaar garantie. Neem gerust contact op en vraag om advies.

 

TABOURET BENELUX

Maakt kwaliteit betaalbaar!

Zadelkruk de kruk tegen rugklachten