Zo kan je een fietsendrager gebruiken

De gemiddelde Nederlander heeft wel eens de nood om zijn fiets te verplaatsen door middel van een auto. In dit soort gevallen is een fietsendrager vaak een van de beste oplossingen. Er zijn dan wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. Je wil natuurlijk niet dat de fiets per ongeluk tijdens de rit los komt, want dan zit je met de gebakken peren. Om dat te voorkomen hebben we hier in ieder geval even de belangrijkste dingetjes op een rijtje gezet zodat er niets mis kan gaan tijdens het vervoeren.

Zorg dat je niet voor het allergoedkoopste model gaat
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je gelijk een tweede hypotheek moet afsluiten voordat je een fietsendrager koopt. Je wil natuurlijk wel er goed voor zorgen dat je niet een fietsendrager hebt die van stokjes en prittstift aan elkaar zit. Een goede keuze is de Pro User fietsendrager. Die heeft ook een keurmerk waardoor het garant staat voor een bepaald gewicht aan fietsen.

Er gelden ook regels voor fietsendragers
Als je met een fietsendrager de weg op gaat moet je wel ervoor zorgen dat je alle regels goed volgt. Een van de belangrijkste dingen waar je dan op moet letten is dat je niet de maximale kogeldruk overschrijdt. Dat geldt in principe natuurlijk ook voor aanhangwagens en dergelijke, maar dat is ook hier iets waar je zeker wel op moet letten. Een ander belangrijk punt is dat de fietsen ook maar maximaal 20 centimeter mogen uitsteken. Je moet dan natuurlijk ook niet meer fietsen op de drager gaan stoppen dan waar hij daadwerkelijk voor bedoeld is. Je moet dan ook goed letten op hoe de fietsendrager precies op de auto gemonteerd zit.

De fietsendrager en de auto
Een van de belangrijkste dingen is dat je kenteken ten allen tijden goed zichtbaar blijft. Het kan zo zijn dat jouw fietsendrager je kenteken deels blokkeert. In die gevallen moet je het kenteken dan achter op de fietsendrager monteren zodat het nog steeds goed zichtbaar is. De meeste fietsendragers hebben hier een optie voor, dus dat moet over het algemeen geen probleem worden. Het laatste waar je goed op moet letten is dat je ook altijd goed je verlichting in het zicht van het andere verkeer houdt. De meeste fietsendragers hebben trouwens ook al hun eigen lampjes, maar soms kan het zijn dat je er nog je eigen lichtbak aan moet bevestigen.

Let op dat de fietsendrager past bij de type fiets
Sommige fietsen zijn een stuk fragieler dan andere. Een racefiets kan dan nog wel eens een krasje of een beschadiging oplopen als de weg wat hobbelig is en je de standaard houders gebruikt. Je kan dan ook altijd ervoor kiezen om een speciaal soort hoes te kopen die je om de houders kan doen die goed beschermen tegen krassen en dergelijke. Er zijn dan ook speciale soort dragers voor verschillende types fietsen. Let ook goed op wat voor soort bevestigingsmechanisme er precies aanwezig is op jouw auto. Dit bepaald natuurlijk ook enigszins bij wat voor een soort model fietsendrager je dan ook uiteindelijk gaat uitkomen. Zorg er dan voor dat je hier niet de mist in mee gaat en doe goed onderzoek van tevoren.

Zo kan je een fietsendrager gebruiken