7 Tips om te besparen op energiekosten

Of we nu de oven aan zetten of de thermostaat een paar graden hoger zetten; het gaat vaak ongemerkt, maar we houdens ons dagelijks bezig met energie. Aan het einde van het jaar, wanneer we de energierekening ontvangen, realiseren we ons pas wat het kost. Hieronder worden zeven tips genoemd voor het besparen van energie.

1. Vervang je gloeilampen door spaarlampen

Het vervangen van je gloeilampen door spaarlampen is een van de makkelijkste manieren om energie te besparen. LED-lampen en spaarlampen verbruiken minder energie. Veel mensen vinden het felle witte licht van LED-lampen niet mooi, maar tegenwoordig zijn er heel veel verschillende kleuren te koop die wat minder fel licht geven.

2. Zonnepanelen

Als energie wilt besparen op lange termijn dan is het investeren in zonnepanelen een verstandige beslissing. Tegenwoordig kun je als je wilt overstappen van energieleverancier ook aangeven of je zonnepanelen hebt. Als je zonnepanelen overweegt houdt er dan wel rekening mee dat je de meeste zonne-uren hebt als de zonnepanelen naar het zuiden toe gericht zijn.

3. Onderhoud je cv-ketel

Het is erg belangrijk om je cv-ketel goed te onderhouden. Je bespaart hierdoor energie, je cv-ketel gaat langer mee én je vermindert het risico op koolstofmonoxide-vergiftiging.

4. Kies voor energiebesparende apparaten met een energielabel

Je kunt veel besparen door te kiezen voor energiezuinige apparaten die zijn voorzien van een energielabel. Daarnaast kun je om energie te besparen ook de stekkers van apparaten die je weinig gebruikt verwijderen uit het stopcontact.

5. Gebruik een waterbesparende douchekop

Als je eenvoudig energie wilt besparen dan is het een goed idee om ook naar de hoeveelheid energie te kijken die je in de badkamer gebruikt. Het opwarmen van water kost namelijk veel energie. Om dit voor een gedeelte op te vangen kun je gebruik maken van een waterbesparende douchekop.

6. Vergelijk verschillende energieleveranciers

Als je wilt weten hoeveel je kan besparen dan kun je het beste energie vergelijken via een online vergelijkingssite zoals Overstappen.nl. Je kunt elk jaar veel besparen op je energiekosten door over te stappen naar een andere energieleverancier. Als je naar een andere energieleverancier overstapt dan ontvang je namelijk een welkomstkorting. Hiermee kun je veel geld besparen.

7. Zet je vriezer en koelkast op een koele plek

Door je vriezer en koelkast op een koele plek te zetten hoeven ze minder hard te werken om de juiste temperatuur te behouden.

7 Tips om te besparen op energiekosten