Alles goed regelen voor je eigen uitvaart

Als je een ziekbed hebt en weet dat je het niet gaat halen kun je ervoor zorgen dat je alles van te voren al goed geregeld en vastgelegd hebt. Zo kan het soms een ding zijn om te bepalen wie de spullen van je erft en wie meer krijgt dan de andere. Dit zijn beslissingen waar goed over nagedacht moet worden voordat je ze door moet voeren. Het zou namelijk vervelend zijn als je aan eind toch spijt hebt van een bepaalde beslissing over je testament.

Kan iemand onterft worden?

Als je bedenkt dat je door omstandigheden een persoon toch wilt onterven is dit een beslissing die je zelf kunt en mag maken. Het is dan alleen wel belangrijk dat je hier erg goed over nadenkt. Je kunt als ouder bijvoorbeeld een kind of meerdere kinderen onterven. Het is dan alleen niet altijd zo dat de kinderen helemaal niks van het nalatenschap meer krijgen. De kinderen krijgen namelijk altijd een portie kan het erfdeel. Een portie is de helft van wat ze normaal zouden krijgen. Als een kind onterfd is kan het niet dat het kind nog aanspraak kan doen op bijvoorbeeld spullen die in het huis staan/ stonden van zijn of haar ouders.

Het regelen van de uitvaart

Naast het regelen van het testament en de erfgenamen is het natuurlijk ook belangrijk dat je een beetje in kaart hebt gebracht wat je wilt met je uitvaart. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker voor de nabestaanden om de uitvaart goed te regelen aan de hand van je wensen.

Alles goed regelen voor je eigen uitvaart