Dansen van geluk in jouw nieuwe woning!

Maar dan mag je natuurlijk wel eerst even een stevige ondergrond aanleggen. Die tegelijkertijd ook nog eens een streling voor het oog is. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Eigenlijk heel simpel. Door eisen te stellen. En je voorkeuren af te bakenen. Zo heb je tenminste een beetje richtlijnen van waar jouw vloer aan moet voldoen. Want je ondergrond moet volledig bij jouw interieur passen maar ook duurzaam zijn. Je wilt je thuis voelen in je woning maar niet te veel tijd kwijt zijn aan onderhoud voor je bodem. Natuurlijk is je vloer niet het enige heikele punt: net zo goed zijn je wanden, plafonds, deuren en kozijnen aan vervanging toe. Of hebben ze een nieuwe kleur nodig. Maar net zo goed moet je je vloer los breken om een optrekje te krijgen waar jij gelukkig van wordt. En er dus eenzelfde of ander materiaal voor in de plaats leggen.

En wat gaat dat dan worden? En waarom? Hieronder bespreken we enkele van de vele opties.

Hout

Steen? Hartstikke mooi, natuurlijk! Als je het je tenminste kunt veroorloven. Want plavuizen zijn nog enigzins te betalen, maar marmer is echt behoorlijk duur. Kies bovendien wel de juiste soort ut, aangezien de kwaliteit nogal uiteen kan lopen. En voor je het weet heb je marmer liggen dat ontzettend poreus is en dat veel sneller aan vervanging toe blijkt dan jij had kunnen of durven voorzien. En dat is weer doodzonde van je centen, natuurlijk.

Een ander populair natuurlijk materiaal is daarom hout. Hiermee kun je ook flink wat klasse toevoegen aan je interieur, voornamelijk wanneer je voor eiken of een andere robuuste soort kiest. Ga je meer voor praktisch? Dan is laminaat natuurlijk nog een optie. Je klikt het makkelijk in elkaar en het is in vele verschillende kleuren en texturen verkrijgbaar. Bovendien is dit materiaal perfect voor vloerverwarming! Een iets minder geraffineerd uiterlijk bereik je met een OBS plaat oppervlak of steigerhout.

Zorg sowieso dat je alle houten onderdelen bewerkt met vloerolie en voldoende afstand houdt, zodat het materiaal naar behoren kan werken.

Kunststof

Het mooie aan kunststof vloeren is dat je de volledige controle hebt over het uiterlijk. Tegenwoordig worden deze materialen vaak op een milieuvriendelijke en dus duurzame manier geproduceerd en heb je er vele jaren profijt van. Neem nou een visgraat pvc vloer. Deze werkt isolerend, zowel qua geluid als temperatuur. Perfect in combinatie met vloerverwarming, dus het materiaal voelt erg comfortabel aan je voeten.

Gietvloer

Omdat gemak een groot goed is, hebben we nog een leuke optie voor je. Namelijk een vloeibare epoxy laag in jouw gewenste kleur die je met het grootste gemak over je waterpas ondergrond uitgiet. Die wordt uiteindelijk hard en vormt een schitterende, onderhoudsvrije bodem! Loopt die toch een diepe kras, deuk of andere beschadiging op? Dan giet je er gewoon nog een laag overheen.

Dansen van geluk in jouw nieuwe woning!