Geniet u ook zo van een goed glas wijn?

Steeds meer wijndrinkers zijn zich er bewust van dat de juiste drinktemperatuur belangrijk is. Met de juiste drinktemperatuur komen zowel het aroma als de smaak van de wijn het beste uit. Maar wat zijn de juiste drinktemperaturen?

Witte wijn

Meestal wordt witte wijn bij een temperatuur van 4 – 6 graden Celsius bewaard. Deze temperaturen zijn voor de goedkopere en de zoetere witte wijnen prima. Maar drinkt u wijn van een betere kwaliteit met een complexe smaak? Dan wordt een drinktemperatuur van 11 – 12 graden Celsius aangeraden aangezien de geur-en smaakstoffen dan beter vrij komen.

Rosé wijn

Voornamelijk in de zomer wordt rosé veel gedronken. Aangezien rosé onder de fruitige wijnen valt, wordt aangeraden deze kouder te drinken. Denk hierbij aan een drinktemperatuur van 6 tot 9 graden Celsius. Rosé wijn mag nóg kouder bewaard worden aangezien de wijn eenmaal in het glas snel opwarmt.

Rode wijn

Rode wijn wordt in de meeste gevallen niet gekoeld en dus op kamertemperatuur bewaard. Dit is gemiddeld tussen de 20 en 22 graden Celsius. Aangeraden wordt de rode wijn koeler te bewaren. De geur en de smaak van rode wijn zijn nóg lekkerder bij een temperatuur van 17 – 19 graden Celsius. Als u gebruik maakt van een wijnklimaatkast wordt aangeraden de wijn op een temperatuur van 16 – 17 graden Celsius te bewaren. Omdat de wijn in het glas nog iets zal opwarmen.

Wilt u uw wijn altijd op de juiste temperatuur hebben? Kijk dan eens naar onze wijnkoelers. Deze koeler houdt maar liefst twee flessen op de juiste temperatuur. Dit is mogelijk door twee gescheiden temperatuurzones. Hierdoor kunt u zowel een rode als een witte wijn precies op de juiste temperatuur krijgen. Tevens bevat onze wijnkoeler een vacumeersysteem. Door dit systeem verdwijnt de schadelijke zuurstof in de geopende flessen. Hierdoor kan u op uw eigen tempo genieten van uw wijntje. Tevens is de wijnkoeler prima geschikt voor elke ruimte vanwege het kleine formaat.

Bron: eurocave.be

Geniet u ook zo van een goed glas wijn?