Gezondheid op nummer 1

Dit artikel gaat gericht zijn op de gemiddelde vrouw, want mij viel op dat vrouwen zichzelf vaak niet op nummer 1 zetten. Zeker als het gaat om haar gezondheid, beland deze vaak ergens onderaan het lijstje en dat is erg jammer. Gezondheid is een breed begrip en wordt ook breed en verschillend geïnterpreteerd. Wat het exact betekent is voor iedereen weer net anders. Maar je merkt pas hoe belangrijk gezondheid is, als je klachten krijgt en je je niet meer zo fijn voelt. Want als je ziek bent, wil je er alles aan doen om er vanaf te komen en om weer gezond te zijn. In dit artikel geef ik wat tips op het gebied van self care en waarom aleppo zeep kopen handig kan zijn. 

Doe aan self care

Een van de belangrijkste lessen in het leven is leren hoe we onze grenzen aan moeten geven. Dat klinkt misschien logisch, in de praktijk vinden veel mensen het nog knap lastig. Voor een groot deel komt dat voort uit angst voor de gevolgen. We zijn bang om onvriendelijk te zijn, anderen teleur te stellen of tot last te zijn. En dus komen we ondanks onze eigen drukke agenda toch weer opdraven voor een verhuizing, gaan we mee op vakantie met de schoonfamilie terwijl we dat eigenlijk helemaal niet willen en zeggen we niets als een vriendin nooit uit zichzelf terugbelt. Het belangrijkste is om gewoon te beginnen, door bijvoorbeeld een blok zeep aan te schaffen. 

Vaak plannen we onze dagen zo vol dat we nauwelijks meer tijd hebben om tot onszelf te komen. Zijn we klaar met de ene taak, dat zijn we alweer bezig met de volgende. Nodig jezelf daarom regelmatig uit terug in het moment te komen. Zorg bijvoorbeeld dat je elke dag om 15:00 uur ’s middags twintig minuten hebt waarin je je alleen maar bezig houdt met het hier en nu. Maak een korte wandeling of introduceer een theeritueel. Of neem een lekker warm bad en duik onder de douche door.. Kies bijvoorbeeld voor ezelinnenmelk zeep of voor savon de marseille. Door hier heel bewust tijd voor uit te trekken, geef je jezelf de gelegenheid om even bij te komen.

Gezondheid op nummer 1