Het gemakkelijkste hout om mee te werken: de OSB plaat

OSB platen zijn het makkelijkste hout om mee te werken en je kunt er van alles mee maken! Ze zijn een geweldige manier om dingen zoals meubels, rekken of zelfs kasten te maken. Het beste deel over OSB is dat het zeer betaalbaar is en gemakkelijk te vinden in winkels dichtbij u. Als je nog nooit met OSB hebt gewerkt, zal deze blogpost je leren hoe eenvoudig het kan zijn.

Wat je moet weten voordat je een OSB-project maakt

Wat je moet weten voordat je een OSB-project maakt, is dat je een paar gereedschappen nodig hebt. Deze gereedschappen omvatten een tafelzaag, een schrijnwerker, een stofmasker en een veiligheidsbril. De platen moeten ook op de juiste maat en dikte worden gezaagd voordat je aan je project begint om afleiding of frustratie te voorkomen. Als je klaar bent om je OSB-project in elkaar te zetten, gebruik je houtlijm en schroeven om alles in elkaar te zetten. Als je er zeker van wilt zijn dat je project stevig genoeg is voor meubels, boor dan eerst gaten in de planken om ze met schroeven aan elkaar te bevestigen voordat je de andere stukken in elkaar zet. Om het verven te vergemakkelijken kan je een extra laag multiplex op de OSB-plaat leggen, zodat die niet te veel vocht opneemt.

Hoe je OSB platen verft

OSB schilderen is een van de gemakkelijkste taken om te doen. Als u OSB voor meubelen schildert, moet u een extra laag multiplex op de OSB-plaat leggen zodat deze niet te veel vocht absorbeert. U kunt ook een verfspuit of roller gebruiken. Dit zijn allemaal geweldige manieren om OSB te verven! Zorg er wel voor dat je beschermende kleding en een veiligheidsbril draagt als je met verf werkt!

2 DIY projecten gemaakt met OSB

Het maken van doe-het-zelf projecten met een OSB plaat is een van de makkelijkste dingen om te doen! Je kunt er van alles mee maken, net zoals je met ander hout zou doen. Probeer een van deze 5 geweldige projecten gemaakt met OSB of maak je eigen project

1) Basis opberging

Als je het gevoel hebt dat je een beetje meer opslagruimte in je huis nodig hebt, probeer dan dit basis opslagstation te bouwen. Het is vrij eenvoudig in elkaar te zetten en duurt slechts ongeveer 2 uur om te voltooien

2) Lades voor de kinderkamer

Veel kinderen zijn rommelig of hebben moeite om hun kamer schoon te houden. Als dat klinkt als iets dat bij u thuis zou kunnen gebeuren, probeer dan deze laden voor kinderslaapkamers. Ze zijn niet duur en bieden veel extra ruimte!

Het gemakkelijkste hout om mee te werken: de OSB plaat