Houtwormen, meer schade dan je had verwacht

Wat veel mensen niet weten is dat wormen als ongedierte worden gezien. Ja echt! Het is bijna niet voor te stellen maar het is toch echt waar. Het gaat dan vaak om een soort specifieke soort worm, namelijk de houtworm. Zonder dat je het waarschijnlijk beseft kan een houtworm enorm veel schaden aanrichten.

Zak er niet doorheen

Als een houtworm bij je meubels aankomt is het eigenlijk alleen maar smullen voor de worm. Houtwormen zijn dol op, je raad het bijna niet: hout! Alles wat van hout gemaakt is of van hout is aantrekkelijk voor deze wormen. De houtwormen kunnen meer kapot maken dan je denkt. Als je ze een tijd hun gang laat gaan blijft er niks meer van het meubel over. Het kan zelfs zo erg zijn dat ze voor instorting gevaar kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten schuur die helemaal is opgegeten door de wormen. Als de draagbalken eenmaal aan de beurt zijn dan is de kans groot dat het instort. Dit zal natuurlijk niet in een week gebeuren, er zal hiervoor redelijk wat tijd overheen moeten gaan. Het lijkt niet gevaarlijk, maar houtwormen zijn lastig op te sporen en de kans is dan ook groot dat je er past laat achter komt.

Houtwormen correct bestrijden

Om houtwormen tegen te gaan kan je ze natuurlijk bestrijden. Het bestrijden van houtwormen kan nog knap lastig worden als je niet beschikt voor de juist middelen. Om de juiste middelen hiervoor te krijgen kan je het beste advies vragen aan een professional of bijvoorbeeld een medewerker van een ongediertewinkel. Door hun advies te volgen is de kans groot dat je snel van het probleem af bent. Voor elk probleem is vaak een oplossing, hoe groot of klein dit probleem ook is.

Waarde waar jij je aan hecht

Het kan maar zo zijn dat je een oude stoel hebt gekregen van je inmiddels overleden dierbare. Hier ben je natuurlijk uitermate zuinig op. Je zult dan ook zeker niet vrolijk worden als je erachter komt dat hier houtwormen in zitten. Pak het probleem aan, alleen hierdoor voorkom je verdere schade.

Cart, Woodworm, Old, Round, Hoop, Broken

Houtwormen, meer schade dan je had verwacht