Lasgas consumeren als een menggas

Wat zijn lasgassen?

Lasgassen worden onder andere ingezet om de afgesmolten metaaldruppels en de lasdraad te beschermen tegen de schadelijke effecten. Dit gebeurt bij meerdere lastechnieken, zoals laser lassen en snijden. Daarnaast wordt het lasgas ingezet om het smeltblad op het materiaal te beschermen tegen invloeden van de omgevingslucht die niet gewenst zijn. Omdat het smeltblad vloeibaar is en erg warm, wordt het makkelijk verbonden met zuurstof en stikstof. Lasgas kan ook als menggas geconsumeerd worden. Door deze gassen in te zette wordt dit voorkomen. Daarom worden deze gassen ook wel beschermgassen genoemd. Deze beschermgassen zijn mengbaar met helium, CO2 en argon.

Wat is een menggas?

We hebben het er net over gehad dat een lasgas ook geconsumeerd kan worden als een menggas. Maar wat is menggas eigenlijk? Menggassen worden over het algemeen voornamelijk ingezet als beschermgas. Er zijn heel veel gassen die je met elkaar kunt mengen, argon vormt hier meestal de basis in. Het is ontzettend van belang dat je het juiste menggas kiest voor het juiste project. Hou hierbij daarom rekening met het materiaal dat je gebruikt, de lasomstandigheden en de toevoer van het gassoort.

Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van lasgas?

Ben jij geïnteresseerd geworden in het verkrijgen van goed lasgas? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een gasspecialist. Deze gasspecialist kan je helpen aan het juiste lasgas voor jouw betreffende doeleinde. Het lasgas wordt aangebonden in flessen van 10, 30 of 50 liter. Het concept van de gasspecialist zorgt ervoor dat de door jou bestelde gassen altijd en overal in de passende verpakking worden bezorgd. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar garandeert ook maximale efficiëntie en veiligheid van installaties. Dankzij de samenwerking tussen de gasspecialist en verschillende depothouders, kan er door heel Nederland lasgas geleverd worden. Hierdoor is de gasspecialist altijd bij jou in de buurt.

Lasgas consumeren als een menggas