Een merken bureau is dé sleutel tot succes

Wij, als merken bureau, zorgen ervoor dat jouw meest waardevolle bezit goed wordt beschermd. Wij kunnen jouw merknaam als geen ander deponeren en beschermen. Wij werken samen met gespecialiseerde advocaten, dus mocht er overhoop inbreuk worden gemaakt op jouw merkrechten, dan zullen de advocaten waarmee wij samen werken de inbreukmaker een halt toeroepen en al uw schade vergoeden.

De betekenis van een merken bureau

Een merken bureau kan veel voor je betekenen op het moment dat je een merknaam wilt laten registeren. Zo biedt een merkbureau een merkonderzoek aan die antwoord geeft op de vraag of jouw merk geregistreerd kan worden. Tevens kan er onderzocht worden wat voor een merk jij vast wilt leggen, denk hierbij aan het deponeren bij een beeld of woordmerk. Een merk wordt geregistreerd voor een aantal bepaalde producten en/of diensten. Tenslotte zal het merkbureau samen met jou kiezen waar je jouw merk wilt laten registeren, denk hierbij aan de Benelux, de EU of Internationaal. Een merkenbureau deponeert en registreert een merk zodat jouw merk goed beschermd is.

De voordelen van merkenbescherming

Je bedrijf en je producten of diensten hebben een naam, een logo of een combinatie van een naam en logo. Dit zijn merken. Een merk roept herkenning op bij consumenten bij jouw diensten en producten, deze staan symbool voor je onderneming en vertegenwoordigen een economische waarde. Daarom is het verstandig om je merk te laten beschermen door een merken bureau. Als je besloten hebt om jouw merk te beschermen dan kan je genieten van verschillende voordelen van merkbescherming. Zo kan je met een merkregistratie optreden tegen concurrenten die jouw merk misbruiken. Een merk is zeer waardevol voor jouw onderneming. Helemaal op het moment dat het merk verkocht kan worden of in licentie kan worden gegeven. Ten slotte kan je na het vastleggen van het merk het ®-teken gebruiken. Het ®-teken wekt vertrouwen op bij klanten, omdat zij weten dat het merk geregistreerd is.

 

Een merken bureau is dé sleutel tot succes