Met een koelvitrine hou jij je producten vers

Wanneer je een winkel hebt waar je etenswaren goed op temperatuur moet houden is het belangrijk dat je de juiste apparatuur hiervoor gebruikt. Een koelvitrine kan dan een verstandige optie zijn. Een koelvitrine is eigenlijk een lange uitstelbak die of in de breedte of in de hoogte gaat. En in de desbetreffende koeling wordt eten neergelegd die op deze manier koel bewaard kan worden en hierdoor zijn versheid langer bewaard. Denk bijvoorbeeld aan een slagerij of een patisserie winkel.

Soorten koelvitrine

Of je nu een koelvitrine nodig hebt voor een restaurant, een schoolkantine of gewoon eentje voor taarten. Er zijn allemaal mogelijkheden beschikbaar. Je hebt vitrines waar allemaal bakken in kunnen liggen met eten. Dit wordt vaak gebruikt bij broodjeszaken; een bak met sla, een bak met tomaten, etc. Je kan ook een kleinere aanschaffen, hier pas wel minder in maar dat betekent niet dat deze minder functioneel is. Sommige bedrijven die verplaatsen veel en hebben dan ook apparatuur nodig dat makkelijk te verplaatsen is. Denk hierbij aan een kraampje buiten een voetbalstadion. Ook deze bedrijven willen hun producten zo lang als mogelijk goed houden voor de klanten. Een meer vervoerbare koelvitrine is dan een goede optie. Hiernaast heb je ook nog de echte grote koelvitrines deze vind je vaak terug in bijvoorbeeld een tankstation. Hier worden dan ook vaak frisdranken en etenswaren samen in gehouden.

Zoals je kan zien er dus vrij veel verschillende soorten koelvitrine. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal dezelfde functie, het zo lang als mogelijk vers houden van een product.

 

Tips om de koelvitrine optimaal te laten functioneren

Het schoonhouden van het apparaat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Het is hierbij verstandig om te kijken wat je precies gebruikt om de vitrine schoon te maken. Sommige schoonmaakmiddelen maken wel de bacteriën dood maar zorgen er vervolgens ook voor dat het apparaat zelf aangetast wordt. Dit kan er dan vervolgens toe leiden dat er lekkages ontstaan. Dus voor het aanschaffen van een schoonmaak product altijd even contoleren of dit ook gebruikt kan worden voor een systeem zoals een koelvitrine.

Een koelvitrine moet op een bepaalde manier haar warmte kwijtraken. Het zou het mooiste zijn als de afvoer kan naar een punt dat in contact staat met de directe buitenlucht. De vitrine met de afvoer tegen de muur zetten is niet aan te raden. Om verstoppingen te voorkomen in de vitrine is het aan te raden om de condensor regelmatig schoon te maken. Wanneer de warmte niet afgevoerd kan worden heeft de vitrine meer energie nodig om het systeem koel te houden.

Om het voedsel dat in de vitrine ligt goed koel te houden is het aan te raden om niet een te hoge stapel van spullen te maken in de vitrine zelf. De koelvitrine kan het dan vaak niet meer aan omdat er te veel producten in het apparaat liggen die gekoeld moeten blijven. Hoe beter de vitrine in gedeeld is qua producten, hoe beter dit is voor de kou toevoer in de vitrine.

Met een koelvitrine hou jij je producten vers