Schakel de hulp van een merkenbureau in

Een merkenbureau is een organisatie met een specialisatie in alles dat te maken heeft met juridische bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Je krijgt met een merkenbureau te maken op het moment dat je jouw merk wereldwijd wil laten registreren. Een merkenbureau kan je dan van passend advies voorzien. Elk land kent namelijk een andere regelgeving waar men van op de hoogte moet zijn. Tevens moet de markt bekeken worden op de beschikbaarheid van het merk dat je wilt laten registeren. Ook kan het zo zijn dat bepaalde landen aanvullende eisen hebben of andere procedures.

Bescherm jouw merk tegen misbruik

Een bedrijf heeft een naam nodig om herkenbaar te zijn en goed in de markt te kunnen staan. Bij het bedenken van jouw bedrijfsnaam is het belangrijk om te kijken of jouw bedrijfsnaam niet al bestaat. Je bedrijfsnaam kan tevens fungeren als merknaam om producten of diensten mee op de markt te zetten. Wanneer je jouw merknaam wil registreren moet deze voldoen aan een aantal verschillende inschrijfvoorwaarden. Zo mag de merknaam niet al bestaan, of teveel lijken op die van een van de concurrenten. Wanneer je merk niet voldoet aan de inschrijfvoorwaarden, dan kan deze worden afgewezen. De kosten zijn dan voor eigen rekening. Een merkenbureau kan je helpen om deze dingen uit te zoeken, zo voorkom je dat er eventuele kosten bij kijken.

De geldigheid van de deponering

Als jouw merk na het deponeren bij een merkenbureau wordt goedgekeurd, is jouw inschrijving tien jaar geldig. Wanneer je jouw merk na deze tien jaar wil blijven gebruiken moet je op tijd een verlenging van jouw merk aanvragen. Je ontvangt hier tijdig bericht van zodat je op tijd kunt verlengen. Binnen deze gestelde tien jaar is het wel belangrijk dat je jouw merk ook gebruikt. Doe je dit niet, dan kan jouw merk ongeldig verklaard worden.

 

Schakel de hulp van een merkenbureau in