Tips voor het bewaren van uw wijn

Bent u een echte wijnliefhebber en kent u alle wijnsoorten uit uw hoofd? Dan weet u vast ook hoe u een wijntje het beste kunt serveren. Wijn kan u natuurlijk op twee manieren indelen, op kleur en op type. Zo heb je veel variaties in kleur, hierbij kan u denken aan rode wijn, witte wijn, roséwijn, grijze wijn, gele wijn en amberkleurige wijn. Dit zijn allemaal wijnen zonder kleurstoffen, anders zouden er vanzelfsprekend veel meer soorten zijn. Daarnaast kan u ze dus ook indelen volgens type en gehalte aan restsuiker. Zo heb je droge wijn, halfdroge wijn, halfzoete wijn en zoete wijn.

Wijnkoelkast 2 zones

Het is leuk als u al deze soorten wijn allemaal kent, maar het is nog leuker u weet hoe je deze het beste kan serveren. Wijn op een goede manier serveren hoeft ook eigenlijk niet zo moeilijk te zijn. De temperatuur van de wijn is bijvoorbeeld heel belangrijk bij het serveren. Om uw wijn op de perfecte temperatuur te krijgen raden wij aan om een wijnkoelkast met 2 zones aan te schaffen. Hierdoor kan u zelf de temperatuur bijstellen. Doordat de koelkast uit twee zones bestaat, kan u twee verschillende temperaturen instellen. Hierdoor kan u de verschillende soorten wijn, zoals hierboven is beschreven, indelen op verschillende temperaturen. Zo zal een witte wijn op een lagere temperatuur gedronken moeten worden ten opzichte van een rood wijntje.

De kwaliteit van uw wijn waarborgen

Om de kwaliteit van de wijn zo goed mogelijk te houden bij het serveren is het belangrijk da de wijnflessen goed worden opgeborgen. Zo moeten uw wijnflessen donker worden bewaard, want Uv-stralen kunnen de kwaliteit van de wijn beïnvloeden. Hiervoor kan u ook de wijnkoelkast met 2 zones gebruiken, zodat u zeker weet dat de flessen niet in het zonlicht zullen komen. Daarnaast is het belangrijk dat uw wijnflessen stil liggen er deze niet kunnen bewegen of kunnen gaan trillen. Deze trillingen zorgen ervoor dat het chemische proces versnelt en daardoor de kwaliteit van de wijn zal afnemen. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen. Daarom is het goed dat u uw wijncollectie vastlegt in een wijnkoelkast met 2 zones. Ga daarom snel op zoek naar een geschikte kast.

Tips voor het bewaren van uw wijn