Tuinmeubelen: tips voor het kiezen van het juiste materiaal

Het wordt weer lekker weer en dat betekent dat mensen weer meer in de tuin gaan zitten. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat er ook meubels zijn om op te zitten. Tegenwoordig is er behoorlijk wat keus. Hout, plastic en stof zijn slechts een aantal van de mogelijke materialen. Maar dat is niet het enige, tegenwoordig is het ook mogelijk om tuinmeubelen in alle kleuren te krijgen. Groen, wit, zwart, grijs, beige en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hieronder worden een paar tips gegeven voor het kiezen van het juiste materiaal.

Bepaal wat je wilt hebben

Het belangrijkste als je tuinmeubelen gaat uitzoeken is om te weten wat je ongeveer wilt. Maak bijvoorbeeld van tevoren al een lijstje van dingen die je absoluut niet wilt en wat je wel mooi vindt. Ga je dan naar een winkel, dan kun je al veel gemakkelijker dingen wegfilteren waardoor je veel gemakkelijker kan zoeken.

 

Wanneer je bijvoorbeeld een tuinset wilt, heeft het geen zin om naar losse lounge stoelen te krijgen. De kans dat je dan iets vindt is behoorlijk klein en het kan je behoorlijk gefrustreerd maken dat je niet kan vinden wat je zoekt. 

 

Als je weet wat je wilt zul je zien dat je ook gemakkelijker kunt kiezen wat het juiste materiaal is.

Kiezen voor hout?

Ben je gek van hout en vind je deze kleur erg mooi? Dan is het een goede optie om te kiezen voor hout. Hout is overigens ook van een goede kwaliteit. Het gaat dus ook niet zomaar stuk. Met hout loop je het risico dat het gaat rotten als het vochtig wordt. Het is daarom niet slim om het ergens neer te zetten waar het gemakkelijk vochtig wordt en waar dit ook niet gemakkelijk weg kan. Regen is overigens geen probleem, zolang het hout ook zuurstof kan krijgen.

Kunststof wordt ook veel gekozen

Een ander materiaal wat veel wordt gekozen is kunststof. Het voordeel van kunststof is dat dit gemakkelijk schoon te maken en te houden is en dat het niet zwaar is. Hout kan erg robuust en zwaar zijn en kunststof is dat allesbehalve. Het nadeel van kunststof is wel dat als er een beetje een wind staat het ook alle kanten op kan vliegen. Wanneer je dus in een gedeelte woont waar veel wind staat is kunststof niet echt een aanrader.

Test de meubelen

Een van de beste tips die we je kunnen geven als je twijfelt is om het simpelweg te testen. Kijk bijvoorbeeld of de stoel of bank lekker zit en of de tafel een goede hoogte is. Als dit niet het geval is weet je ook meteen dat dit hem niet wordt. Op die manier kun je ook het lijstje afwerken en op den duur zul je iets vinden wat echt aan alles voldoet. Misschien niet dezelfde dag nog, maar vaak kun je binnen een aantal dagen echt wel iets vinden wat zowel mooi als praktisch is.

Tuinmeubelen: tips voor het kiezen van het juiste materiaal