Uw boot winterklaar maken

Het vaarseizoen is afgelopen en dat betekent dat de wintermaanden er weer aankomen. Om de levensduur van uw buitenboordmotor en boot te verlengen, is het belangrijk dat u uw boot en motor goed voorbereid op de winter. Door de slechte weersomstandigheden (koud en vocht) kan de motor en uw boot flink aangetast worden, daarom raden wij vaak aan om te zorgen dat u uw buitenboordmotor en boot winterklaar maakt.

Onderhoud
Naast de normale onderhoudsklusjes aan de buitenboordmotor zoals het vervangen van de olie, filters controleren etc. is het belangrijk dat wanneer het vaarseizoen over is een aantal extra handelingen doet, u moet namelijk uw boot winterklaar maken. Sommige mensen vragen zich af dat wanneer ze weinig uren gevaren hebben in de zomer de buitenboordmotor wel onderhoud nodig heeft. Ons antwoord daarop is ja, als u een optimale start van het nieuwe vaarseizoen wilt hebben is winteronderhoud noodzakelijk. Een motor die niet veel gebruikt is heeft alsnog veel te verduren.

 

Wat te doen als u uw boot wil stallen?

Uw boot stallen? Als u uw boot wilt gaan stallen in de winter zijn er verschillende opties, zo kunt u ervoor kiezen om hem binnen of buiten te stallen of dat u de boot aan de kant zet of in een verwarmde hal. Wanneer u uw boot in een verwarmde hal stalt hoeft u veel dingen niet zelf te doen, dat wordt dan vaak gedaan door het bedrijf waar u voor kiest. Het is handig om te vragen voordat u een overeenkomst tekent of u in het voorjaar ook aan uw boot mag klussen, check ook even of alles in de prijs inbegrepen zit zoals het hijsen van uw boot, schoonspuiten en het plaatsen van uw boot.

Vragen en/of advies?
Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen of hoe u uw boot of buitenboordmotor winterklaar kunt maken? Neem dan contact op met een erkende leverancier of watersport winkel, die hebben vaak de juiste informatie en kunnen u hierin begeleiden. Vaak helpt internet ook een groot gedeelte, u kunt met de zoekterm winterklaar maken boot veel informatieve vinden over verschillende handelingen die u zelf al kunt verrichten.

Uw boot winterklaar maken