Veel voorkomende elektriciteitsproblemen in een verouderd huis

Ben jij onlangs verhuisd in een huis dat al heel erg lang meegaat? Het kan zo zijn dat er een aantal dingen versleten zijn en dat kan erg vervelend zijn. Zo kunnen er problemen ontstaan bij de vloer, muren, plafond en ook elektriciteitsproblemen. De vloer, muren en plafond kunnen veel kosten met zich meebrengen. Al helemaal zodra je er pas achter komt zodra je in het huis bent ingetrokken en de vorige bewoners er niets van hebben of kunnen zeggen. Toch zijn er ook vaak elektriciteit problemen waar je vanaf moet weten als je intrekt in een verouderd huis.

Specifiek probleem bij een verouderd huis

Het kan zijn dat je al heel erg lang in hetzelfde huis woont, of dat je gaat verhuizen naar een huis dat al heel erg lang meegaat. Het kan dan voorkomen dat er problemen ontstaan op het elektrische gebied. Het is fijn dat je dit op tijd door hebt, voordat het doorbrand en je ineens geen stroom meer hebt. Het is fijn om goed uit te zoeken waar zo een probleem door kan ontstaan en dat je daar op kan letten. Als je hier geen verstand van hebt kan je een elektricien langs laten komen om alles na te kijken.

Er is namelijk een specifieke kabel waarbij het erg snel mis kan gaan. Dit is de EXVB kabel. Deze kabel wordt ook wel een grondkabel genoemd en heb jij sowieso in jouw huis of rondom jouw huis. Doordat de EXVB kabel een extra versterkte buitenmantel van PVC heeft is die extra sterk en gaat die niet snel stuk. Deze kabel kan dan daarom ook direct in de  grond geplaatst worden, dit kan voor bijvoorbeeld tuinverlichting zijn. Toch kan deze kabel doorbranden, net als elke andere kabel.

Het is belangrijk dat hier rekening mee gehouden wordt om verschillende redenen. Zo kan het zijn dat je denkt dat deze kabel zo goed is dat die niet kan doorbranden door de goede extra bescherming. Toch bij te lang gebruik of te veel op één kabel kan deze doorbranden.

Meerdere elektriciteitsproblemen

Er zijn heel erg veel elektriciteit problemen die voorkomen in huis. Zo slaan de stoppen wel eens door, alleen heb je dat meestal snel geregeld door weer een knopje om te zetten. De stoppen slaan door doordat er teveel stroom belast wordt op een bepaalde stop. Dit kan in de keuken gebeuren doordat er teveel elektriciteit gevraagd wordt van de stop.

Dit is gelukkig vaak snel opgelost en hoef je niet veel naar om te kijken. Verder zijn er nog heel erg veel andere problemen, die meestal voorkomen door de kabels in huis. Kabels kunnen doorbranden door te lang gebruik, wat bij een verouderd huis zeker nog wel is voorkomt. Gelukkig zijn kabels erg snel en makkelijk te vervangen.

Prijzen van een kabel scheelt per kabel, de ene is een stuk goedkoper dan de ander. Daarom de tip om voordat het te laat is en de kabels helemaal zijn doorgebrand goed naar de kabels te kijken en ze te vervangen!

Veel voorkomende elektriciteitsproblemen in een verouderd huis