Verkoudheid: dit kun je er aan doen

Wanneer het weer begint te veranderen, kan het voorkomen dat je verkouden wordt. Verkouden zijn is niet fijn en kan erg zeer doen. Je kunt namelijk keelpijn krijgen waardoor je niet goed kunt eten of drinken. Ook zit je neus om de haverklap verstopt waardoor je geen goede nachtrust kunt krijgen. Als je verkouden begint te worden, dan is het handig dat je er wat aan doet. Zo ben je zo snel mogelijk beter. 

Een verkoudheid voorkomen 

Het is natuurlijk altijd handig om een verkoudheid proberen te voorkomen. Als je een verkoudheid wilt voorkomen, dan is het van belang dat je genoeg vitamines binnenkrijgt zodat je de verkoudheid kunt voorkomen. In de winter is het altijd handig om je keel te bedekken. Hier begint namelijk de verkoudheid. Zo is het handig om een sjaal te dragen, hiermee bescherm je namelijk je nek en keel. Ben je te laat en ben je verkouden geworden? Tijgerbalsem kan behoorlijk goed helpen om je neusgaten te openen. Hierdoor kan je een volledige nachtrust krijgen. 

Vaak werken de oudste middeltjes het beste

Als je verkouden bent, kun je een aantal foefjes gebruiken waardoor de verkoudheid sneller weg zal gaan. Zo kan je er voor kiezen om Toco Tholin op je hals te sprenkelen. Dit is een erg sterke geur waar je neus erg sterk op reageert. Hierdoor kun jij gemakkelijker door je neus ademen. Ook is het handig om thee met lekker veel honing te drinken. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de pijn in je keel wordt verzacht. De verzachting komt vooral door de honing, maar warme dranken zijn ook erg goed voor je als je verkouden of ziek bent. Door de warmte van de thee zal de keelpijn verminderen waardoor je sneller van de verkoudheid af zal komen. 

 

Verkoudheid: dit kun je er aan doen