Wanneer is arbeidsdeskundig onderzoek van belang voor jou?

We hebben allemaal wel een gehoord van een arbeidsdeskundig onderzoek maar hoe werkt het nou precies? Wanneer kom je er eigenlijk voor in aanmerking? En hoe gaat het jou uiteindelijk verder helpen? In deze blog gaan we al deze vragen beantwoorden en ervoor zorgen dat jij aan het eind volledig geïnformeerd bent.

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek is een onderzoek waar er naar de werksituatie van iemand wordt gekeken die ziek is of naar de situatie die bij een arbeidsongeschikte werknemer gekeken wordt. Op deze manier wordt er door iemand die bekend is met de situatie en hoe deze beoordeelt kan worden gekeken wat er gedaan kan worden om het probleem te verhelpen. Het doel kan dan ook gezien worden en gedaan worden om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor de medewerker, de beperkingen die er op dit moment aanwezig zijn, hoe geschikt de werkplek is voor de desbetreffende werknemer en wat een realistische inkomsten manier is voor de werknemer. Waar het arbeidsdeskundig onderzoek ontstaat kan verschillend zijn. Je kan behandeld worden door iemand vanuit de gemeente maar het kan ook zo zijn dat het vanuit de verzekeraars komt.

Wanneer kan je een arbeidsdeskundig onderzoek inzetten?

Wanneer een werknemer voor een langere periode niet aanwezig kan zijn op werk is dit natuurlijk erg vervelend. Soms is iemand ziek voor een aantal dagen, dat kan ons allemaal wel een gebeuren. Maar de vraag is wat doe je als een van je medewerkers weken ziek is? Hoe kan je er dan voor zorgen dat deze persoon weer terugkomt en verder voor jou kan werken.

Hoe werkt het precies?

Het traject bestaat uit meerdere stappen maar de meest belangrijke vragen zijn er eigenlijk maar vier.

  • Is de werknemer geschikt of ongeschikt voor het werk dat hij/zij doet?
  • Wanneer ongeschikt, kan het werk dan zo veranderd worden dat het wel geschikt is?
  • Is dit niet mogelijk, kan je werknemer binnen het bedrijf dan iets ander oppakken?
  • Is dit niet mogelijk, zijn er mogelijkheden is er dan mogelijkheid voor passend werk buiten de organisatie?

Wanneer deze vragen gesteld zijn en beantwoord zijn kan er een conclusie getrokken worden. Dit zal zowel de werknemer als de werkgever helpen om een volgende stap te krijgen.

Wanneer is arbeidsdeskundig onderzoek van belang voor jou?