Zo zorg je voor genoeg verduistering op je slaapkamer

Je kent het wel, lekker liggen te slapen om vervolgens te worden gewekt door de eerste zonnestralen die dwars door je lichte gordijnen schijnen. Zomers kan de zon al om half 6 opkomen in Nederland, wat best vervelend kan zijn als je nog even wilt slapen en je je slaapkamer niet voldoende hebt verduisterd. Anderen vinden het juist weer prettig om door natuurlijk licht te worden gewerkt. Uiteraard is er ruimte voor beide. Hou jij van slapen in een donkere ruimte en wil je weten hoe je je slaapkamer voldoende kan verduisteren? Lees dan verder!

Verduisterende gordijnen

De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je slaapkamer genoeg verduisterd is, is door de ramen te voorzien van verduisterende gordijnen. Deze gordijnen zijn gemaakt van een extra dikke stof, waardoor zelfs bij een zeer felle zon geen licht door de gordijnen komt. Verduisterende gordijnen zijn tegenwoordig in allerlei kleuren en stoffen verkrijgbaar, waardoor je ze goed kunt matchen met je interieur. 

Linnen gordijnen in combinatie

Vind jij het af en toe prettig om te worden gewekt door natuurlijk licht in plaats van wakker te worden in de duisternis? Dan zijn linnen gordijnen de beste keuze voor jou. Wanneer je in de zomer, als de zon vroeg begint met schijnen, je kamer wel wilt verduisteren kun je altijd nog voor een extra set gordijnen gaan en deze combineren met je linnen gordijnen. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid lichtinval in je slaapkamer, ongeacht het seizoen.

Black-out gordijnen

Voor eenieder die absoluut geen lichtinval in zijn of haar slaapkamer wil zijn black-out gordijnen aan te raden. Zoals de naam al enigszins aangeeft zijn deze gordijnen 100% verduisterend, doordat de stof is voorzien van een speciale coating. Black-out gordijnen zijn overigens vaak witte gordijnen, zodat de warmte van de zonnestralen worden weerkaatst in plaats van geabsorbeerd. Hierdoor blijft je slaapkamer ook nog eens lekker koel in de zomermaanden!

Zo zorg je voor genoeg verduistering op je slaapkamer